Ana Sayfa Federasyon Ligler Haberler Duyurular Lisanslama Bilgi Bankası Nedir?
 TÜRKİYE AMERİKAN FUTBOLU LİGLERİ
Hakem Atamaları | Fikstür ve Sonuçlar
Cezalı Sporcular | Puan Durumu
 PROLİG - KULÜPLER LİGİ | 6. Hafta Müsabakaları
14 Mart 2009, Cumartesi
Detay Ankara Üni SK   - - - Koç Üni SK
Detay Yıldız AFK   20 - 0 Altınel SK
Detay Hacettepe Üni SK  34 - 16 İstanbul AFK
15 Mart 2009, Pazar
Detay Gazi Üni SK   37 - 38  Boğaziçi Üni. SK
Detay ODTÜ SK  50 - 6  Ege Üni. SK
Detay Ankara Pars SK   - - -  İTÜ SK

RAGBİ KULÜPLER LİGİ| 1. Hafta Müsabakaları
15 Şubat 2009, Pazar
Detay Kartaltepe Ragbi   0 - 15 Bakırköy Ragbi
Detay Samsun 19 Mayıs Üni. SK  - - - Pumas Ragbi
 FEDERASYONDAN DUYURULAR
 RAGBİ KULÜPLERİNE DUYURU, 09.03.2009

 AMERİKAN FUTBOLU KULÜPLERİNE DUYURU, 09.03.2009

 Kulüplere Duyuru, 05.03.2009

 Ragbi Aday Hakem ve Antrenör Kursu, 03.03.2009

 Ragbi Kulüpler Ligi, 24.02.2009

 Amerikan Futbolu ve Ragbi Hakem Kursu, 18.02.2009

 Lisans Ücretleri, 16.02.2009

 Disiplin Kuruluna Sevk, 05.02.2009

 MHK Duyurusu, 05.02.2009

 Amerikan Futbolu Hakem Semineri, 29.01.2009

 FEDERASYONDAN HABERLER

 AMAÇ BALKANLARA YAYILMAK

Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü düzenlediği basın toplantısında, Federasyon bünyesindeki spor dallarının daha iyi tanınması için çaba harcadıklarını söyledi.


``FEDERASYONUMUZA BAĞLI SPOR DALLARININ DAHA İYİ TANINMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ`

Sayın Kömürcü, düzenlenen basın toplantısında, Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi branşlarındaki kulüp sayısının her geçen gün arttığını belirterek, ``24-25 Ocak 2009 tarihlerinde  12 takımın katılımıyla 10-12 yaş Türkiye Şampiyonası`nı Antalya Kemer`de yüksek katılımla düzenledik. Federasyon Başkanı olduğumda 3 beyzbol kulübü vardı, görevi devralmamızın ardından kulüp sayısını 4 katına çıkardık. Ayrıca, beyzbolda milli takım oluşturuldu, beyzbol milli takımımız Temmuz ayında Bulgaristan`da yapılacak şampiyonada ülkemizi temsil edecek`` dedi.



AMAÇ BALKANLARA YAYILMAK  

Sayın Kömürcü, Balkan Devletleri Amerikan Futbol Federasyonu kurmak için çalışmaları başlattıklarını bildirerek, şöyle devam etti:``Balkan devletleri Amerikan Futbol Federasyonu kurmak istiyoruz. Bu amaçla Federasyonumuz Dış İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Dane ile Sırbistan`a gittik. Sırbistan Spor Bakanlığı Müsteşarı Dragon Atanasov ile görüşerek Kosova`da da Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Besim Hasani ile görüştük. Diğer Balkan devletleriyle görüşmelerimiz önümüzdeki haftalarda sürecek. Federasyonu kurma başarısını yakalarsak sporumuzda büyük bir ivme kazandıracağız.``  

4 YILDIR BEKLEYEN TÜRKİYE, ULUSLARARASI SOFTBOL FEDERASYONU`NA ÜYE OLDU 

Türkiye`yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek amacıyla bir çok toplantıya katıldıklarını ifade eden Kömürcü, ``İsviçre`nin Lozan kentinde Uluslararası Softbol Federasyonu toplantısına katıldık. 5 yıldır Türkiye`ye `bugün git yarın gel` demişler. Orada durumu izah ederek sert bir çıkış yaptık ve yönetim kurullarıyla acil toplantı yaptılar, 5 yıldır aday ülke olarak beklediğimiz federasyona resmi üye olarak kabul edildik. Ayrıca; Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nı Türkiye`de yapmak istediğimizi bildirdik. Europan Cup Winner Cup Woman B`yi 17-24 Ağustos`ta Edirne`de yapacağız`` dedi.

RAGBİ ve KORUMALI FUTBOL HAKEM KURSU 

Edirne`de açılacak olan hakem kurslarının küçük de olsa bir iş imkanı sunacağını savunan Kömürcü, ``Korumalı Futbol ve Ragbi hakem kurslarını 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Edirne`de açacağız. Biz hakemlerimize maç başına harcırah hariç, asgari 60 TL ödüyoruz. Spor yapmak isteyen biri 4 hafta maça çıkarak bir asgari ücreti alacak. En azından bir iş imkanı gibi de düşünülebilir. Amerikan futbolu 11 kişilik hakem ve gözlemci  heyeti gözetiminde oynanmaktadır, Bu kurslarda başarılı olan hakemlerimi de her hafta yapılacak olan karşılaşmalarda görevlendireceğiz.`` dedi.

KIRKPINAR'DA  İSTENİRSE GÖSTERİ MAÇI YAPARIZ

Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu`nun yeni yönetim anlayışıyla spora daha geniş bir perspektiften baktığını değerlendiren Kömürcü, konuşmasını şöyle sürdürdü: ``Ben göreve geldiğimden beri yönetimimizle çok iyi işlere imza attık. Beyzbol deyince taksicilerin kullandığı sopa akla gelmesin, o zaman taksicileri düşünürseniz, hepsi potansiyel beyzbolcu. Bunun böyle olmadığını ve bu branşları Türk insanına tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. 2001 yılında kurulan federasyonumuz biraz dar bir kalıpta kalmış, yönetime geldikten sonra farklı açılımlar yapmaya başladık. Yağlı güreşlerin başkenti Edirne`de Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasında talep gelmesi halinde gösteri maçları yapabiliriz.`` dedi.



24.02.2009  
BAŞKANLIK
Şahin
KÖMÜRCÜ

Federasyon Başkanı






SON ŞAMPİYONLAR






İLETİŞİM
Adres:
Ulus İşhanı 5. Kat
No: 507 - 508
Ulus / Ankara

Telefon:
0.312.309 86 46

Faks:
0.312.312 39 92

Elektronik Posta:
Genel bilgi ve iletişim:


Web sayfası ve içerik:


Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu |